Nanine karikature: Marjan Bolhar, neuničljivi borec v ringu

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo legendarnega jazzovskega pevca Tonya Bennetta, danes pa je na vrsti odličen domžalski kickboxer Marjan Bolhar.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Marjan Bolhar

Domžalski šampion Marjan Bolhar je že od malih nog športnik s srcem in dušo. S svojo vztrajnostjo, športnim življenjem in vrhunskimi rezultate je vzor številnim mladim športnikom, saj je v svoji športni karieri dokazal, da se da marsikaj, le če hočeš in vztrajaš. In to kaže še danes pri enainštiridesetih letih, saj je še vedno neuničljiv v ringu. Lahko bi rekli, da je pravi Terminator. Ne dolgo nazaj se je kot prvi Slovenec v Melbournu v Avstraliji udeležil prestižnega tekmovanja v kickboxingu, kjer je zmagal v dveh kategorijah in k svojim dosedanjim prestižnim naslovom dodal še enega – šampionski pas v kickboxingu Oceania open Championships WAKO 2018. Domžalski šampion se je po osvojenem šampionskem pasu srečal še z legendarnim Arnoldom Schwarzeneggerjem, ki je bil organizator tega največjega športnega festivala v Avstraliji.

V svoji bogati športni karieri, ki jo je Marjan gradil z vztrajnostjo, napori in odrekanjem, je osvojil številne lovorike in vrhunske rezultate. Ustavile ga niso niti razne poškodbe, ki jih je utrpel tekom športne poti, prav tako pa ne tudi hujša oblika pljučnice, ki ga je napadla lani. Tako kot vedno, se je pobral tudi po tej bolezni in aktivno nadaljeval z vrhunsko športno potjo. Oktobra ga na Slovaškem čaka evropsko prvenstvo, drugo leto pa svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v Sarajevu. Prav tako je bil s strani organizatorjev prihodnje leto ponovno povabljen v Avstralijo.

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi