Nanine karikature: Marilyn Monroe

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo švedske okoljske aktivistke Grete Thunberg, danes pa je na vrsti filmska igralka in pevka Marilyn Monroe.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson ali umetniško Marilyn Monroe je bila filmska igralka in pevka, rodila se je 1. junija 1926 v Los Angelesu in umrla 4. avgusta 1962. Marilyn velja za nesmrten seks simbol in pop ikono dvajsetega stoletja. Ta naziv je prejela zaradi svojega privlačnega izgleda, vročekrvnih nastopov ter tudi nenadno smrtjo.

Marilyn Monroe je prepoznavna po svojih komičnih stereotipnih vlogah zapeljivih blondink v filmih. Najbolj znan film v katerem je igrala nosi naslov Nekateri so za vroče. Za vlogo v tem filmu je prejela tudi zlati globus. Umrla je zaradi predoziranja z uspavali.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi