Nanine karikature: Magnifico

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo pokojne angleške pevke in tekstopiske Amy Winehouse, danes pa je na vrsti karikatura slovenskega pevca zabavne glasbe Magnifica.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Robert Pešut – Magnifico

Svojo glasbeno pot je začel s skupino U’redu, s katero je posnel svoj prvi album, Goli (1990). Nadaljeval je s solistično kariero in v 12. letih posnel šest plošč. Mnoge njegove skladbe so postale slovenske zimzelene uspešnice, npr. Silvija (s skladbo je sodeloval na prireditvi EMA 1998), Kdo je čefur, 24.000 poljubov, Hir aj kam hir aj go (skladba je postala hit tudi v državah bivše Jugoslavije, v Italiji, odkupila jo je družba Sony records) in drugje. Magnifico je tudi avtor zmagovalne pesmi prireditve EMA 2002 Lahko ti podarim samo ljubezen (ki jo je pela transvestitska skupina Sestre). Nastopal je v filmih: Stereotip, Kajmak in marmelada, Poker, Porno film in kot glasbenik v srbskem filmu Montevideo, Bog te video!

(Vir: sl.wikipedia.org)

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi