Nanine karikature: Lucija Ćirović

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo nemškega fizika in matematika Alberta Einsteina, danes pa je na vrsti karikatura Lucije Ćirović, igralke, stand up komičarke, animatorke lutk in ljubiteljice gledališča.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Lucija Ćirović

Lucija je otroštvo preživela v Ribnici, kjer je obiskovala tudi osnovno šolo. Po končani srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, je 2004 diplomirala na Pedagoški fakulteti, smer Predšolska vzgoja. Med 1994 in 1997 se je izpopolnjevala na GILŠ – Gledališki in lutkovni šoli pod vodstvom Zveze kulturnih organizacij Slovenije.

Že ves čas je aktivna na različnih področjih igralskega in gledališkega ustvarjanja. Sodelovala je v številnih gledaliških predstavah, pojavljala pa je tudi v filmu in televizijskih serijah (Blues za Saro, Bankirke, TV dober dan …). V letu 2010 se je pridružila ekipi ustvarjalcev oddaje Spet doma, kjer je nastopala v zabavnem liku profesorice Barbre in ekipi ustvarjalcev oddaje Na Zdravje, kjer še vedno nastopa v liku Jelke. Marca leta 2011 je skupaj z Boštjanom Gorenjcem-Pižamo vodila prireditev Viktorji 2010. Od leta 2003 nastopa kot komičarka s Stand Up komedijo. Istega leta je Lucija skupaj z Boštjanom Štormanom ustanovila otroško gledališče Gledališče iz desnega žepka, kjer so nastale predstave Čudovite prigode barona Münchhausna (2003), Poklic coprnice Mice (2004), Peter Strah (2005) in Motovilčica (2009), ki jih igra po celi Sloveniji. Kot lutkarica je animirala in posojala lutkam glas tudi v televizijskih projektih.

Lucija je od leta 2002 mentorica na Dramski šoli Barice Blenkuš, kjer vodi osnovnošolske gledališke skupine za začetnike in nadaljevalce. Gostuje v raznih drugih gledališčih, nastopa samostojno ali v skupini. Rada bere, hodi na predstave in potuje, a se z veseljem tudi rada vračam v domačo Ribnico.

(Vir: Življenjepis Lucije Ćirović)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi