Nanine karikature: Luciano Pavarotti

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnjič smo objavili karikaturo slovenskega humorista, igralca in zamejskega režiserja Borisa Kobala, danes pa je na vrsti legendarni italijanski tenorist Luciano Pavarotti.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti se je rodil 12. oktobra 1935 v Italiji in preminil 6. septembra 2007. Pavarotti je eden izmed najbolj znanih opernih pevcev 20. stoletja.

Leta 1990 je njegova slava dosegla vrhunec, ko je skupaj s tenoristoma Placidom Domingom in Josejem Carrerasom nastopil med svetovnim nogometnim prvenstvom v Italiji. Pavarottijev zaščitni znak je bila arija z naslovom Nessun dorma iz Puccinijeve opere Turandot, V svojih zadnjih letih življenja je poučeval solopetje.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi