Nanine karikature: LeBron James

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo komika, igralca in TV voditelja Vida Valiča, danes pa je na vrsti eden najboljših košarkarjev vseh časov LeBron James.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

LeBron James

LeBron James (1984), ameriški košarkar, ki trenutno igra za moštvo Los Angeles Lakers v ameriški košarkarski ligi NBA, se je resneje začel spogledovati s košarko pri devetih letih. Kralj James, kakor so ga poimenovali košarkarski navdušenci, je bil zvezda že pred prihodom v NBA. V naboru NBA je bil leta 2003 izbran kot prvi igralec, zaželelo pa si ga je tedaj najslabše moštvo lige, Cleveland Cavaliers. Sezono 2004 je James sklenil kot najboljši novinec. Jamesova igra je rasla iz sezone v sezono, konjeniki, ki končnice niso videli vse od leta 1993, pa so se na krilih svojega najboljšega igralca tja uvrstili leta 2007. Leta 2008 je bil James izbran za najkoristnejšega igralca tekme zvezd, individualno priznanje za najkoristnejšega igralca lige pa je osvojil v letih 2009 in 2010, ko se sicer moštvu iz Clevelanda ni uspelo uvrstiti v finale. Neuspeh ga je pripeljal do odločitve o selitvi v Miami. Tam je železna prstana osvojil v letih 2012 in 2013.

Sledil je nov preobrat v karieri. James se je odločil za vrnitev v domači Cleveland, ob čemer je izrazil željo, da moštvo popelje do naslova in prekine sušno obdobje Clevlanda, kar mu je uspelo leta 2016, ko je moštu prinesel dolgo pričakovano zmago. Od leta 2018 razveseljuje navijače Los Angeles Lakers, kjer tudi upajo, da bo James s katerim so podpisali 154 milijonsko pogodbo, prekinil pet sezon trajajočo neuvrstitev v končnico ameriške profesionalne košarkarske lige.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi