Nanine karikature: Johnny Depp

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriške pop glasbenice in igralke Madonne, danes pa je na vrsti ameriški filmski in televizijski igralec, scenarist, režiser, producent ter glasbenik Johnny Depp.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

John Christopher »Johnny« Depp II

Johnny Depp je v svoji karieri že prejel zlati globus in nagrado Screen Actors Guild Award v kategoriji za »najboljšega igralca«. Zaslovel je v osemdesetih s televizijsko serijo 21 Jump Street, s katero je postal najstniški idol. Ko se je osredotočil na snemanje filmov, se je pojavil v filmu Edward Škarjeroki (1990), kasneje pa zaigral v finančno uspešnih filmih Brezglavi jezdec (1999), Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera (2003), Čarli in tovarna čokolade (2005) in Rango (2011). V sedmih filmih je sodeloval z režiserjem Timom Burtonom, med drugim tudi pri snemanju filmov Sweeney Todd: Hudičev brivec (2007) in Alica v čudežni deželi (2010).

Johnny Depp je postal prepoznaven po svojih upodobitvah ljudi, kot so Edward D. Wood, ml. v filmu Ed Wood (1994), Joseph D. Pistone v filmu Donnie Brasco (1997), Hunter S. Thompson v filmu Fear and Loathing in Las Vegas (1998), George Jung v filmu Snif (2001) in bančni ropar John Dillinger v filmu Michaela Manna, Državni sovražniki (2009).

Večkrat je bil nominiran za najpomembnejše nagrade na svetu in prejel zlati globus za film Sweeney Todd: Hudičev brivec ter nagrado Screen Actors Guild Award za film Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera v kategoriji za »najboljšega igralca«.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi