Nanine karikature: Jim Carrey

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Lucije Ćirović, igralke, stand up komičarke, animatorke lutk in ljubiteljice gledališča, danes pa je na vrsti kanadsko-ameriški igralec Jim Carrey, človek z gumijastim obrazom.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Jim Carrey 

Najbolj priljubljen komik našega časa Jim Carrey se je rodil 17. januarja 1962 v mestu Newmannet v Kanadi. Že kot otrok pa je pokazal smisel za igro, saj je svojim prijateljem rad pokazal vse trike, ki se jih je naučil ter jih zabaval z grimasami in upodobitvami znanih obrazov. A njegovo otroštvo ni bilo niti najmanj rožnato, saj se je družina morala preseliti iz udobnega majhnega mesta v Toronto, kjer so vsi člani družine opravljali najrazličnejša dela, da bi vsaj malo zaslužili. Jim Carrey je vsak dan po šoli delal osem ur v neki tovarni, zato je njegov uspeh v šoli zelo trpel. Čez nekaj let si je družina malo opomogla, zato se je Jim poskusil v različnih klubih. S svojim spakovanjem in smešnimi domislicami je poskušal zabavati občinstvo. A njegov prvi nastop naj bi bil prava katastrofa.

Med slavne se je prebil leta 1990, ko je dobil glavno vlogo v uspešni televizijski seriji In Living Color. Pozneje ni navdušil le s komičnimi vlogami, spoštovanje kritikov si je prislužil z dramskimi vlogami. Med njegove najbolj znane filme sodijo Trumanov show, Maska, Butec in butec, Ace Ventura, Vsemogočni Bruce, Ti, ti lažnivec, Človek z lune …

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi