Nanine karikature: Janez Usenik

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo nekdanjega vrhunskega košarkarja v ligi NBA Michaela Jordana, danes pa je na vrsti slovenski novinar in stand up komik Janez Usenik.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Janez Usenik

Janez Usenik je slovenski javnosti znan kot novinar POP TV-ja, katerega uredniki v ogenj pošljejo takrat, ko bi radi določeno temo predstavili na originalen in čim bolj zabaven način. Na spletni strani www.standupsi.com o njem lahko preberemo, da je idejni oče dobrodelnega muzikala Mož iz Manče in falirani pravnik. Kot povezovalec programa sodeluje v stand up oddaji Brez dlake na jeziku. Dejaven je na odru Šentjakobskega gledališča, njegov humor pa lahko gledalci opazujejo tudi v novinarskih prispevkih, kjer zgodbe še tako resnih tem izpostavi s humorjem ali že kar satiro.

Komik, ki sicer blesti tudi kot moderator dogodkov, svoj humor gradi na zgodbah in energiji očeta treh hčera. Na odru lahko končno pride do besede. Takrat očara tudi s humornimi glasbenimi priredbami, na njegove privlačne in komične interpretacije pa ni odporna niti poezija.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi