Nanine karikature: Jakov Fak

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo britanskega filmskega in gledališkega igralca Bena Kingsleya, danes pa objavljamo karikaturo letošnjega srebrnega slovenskega olimpijca Jakova Faka.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Jakov Fak (1987), hrvaški biatlonec, ki nastopa za Slovenijo

2009/2010: Prva medalja na svetovnem prvenstvu in OI

Fak je na Svetovnem prvenstvu 2009 v Pjongčangu presenetljivo osvojil bronasto medaljo v individualni tekmi na 20 km, podoben uspeh pa mu je uspel tudi na Zimskih olimpijskih igrah 2010 v Vancouvru, kjer je s tretji mestom v šprintu na 10 km osvojil prvo hrvaško olimpijsko medaljo v biatlonu.

2010/2011: Prestop v Slovensko biatlonsko zvezo

Pred začetkom sezone 2010/2011 je kljub nasprotovanju Hrvaške biatlonske zveze za prestop v Slovensko biatlonsko zvezo zgodba dobila epilog. 19. novembra 2010 je dobil izpisnico hrvaške biatlonske zveze.

2012: Svetovno prvenstvo v Ruhpoldingu

Na Svetovnem prvenstvu 2012 v Ruhpoldingu je osvojil srebrno medaljo v mešani štafeti, kjer so bili v postavi slovenske reprezentance še Andreja Mali, Teja Gregorin in Klemen Bauer.

2014: Zimske olimpijske igre v Sočiju

Za Slovenijo je Fak nastopil na Zimskih olimpijskih igrah 2014 v Sočiju, kjer je v šprintu na 10 km osvojil 10 mesto, v zasledovalnem teku na 12,5 km je osvojil 31. mesto, v posamični tekmi na 20 km je bil 32., na tekmi s skupinskim startom na 15 km pa je osvojil 4. mesto.

2017: Vrnitev po bolezni

Jakov Fak je sezono 2016 izpustil zaradi bolezni. Vstop v sezono 2017 je bil za Jakova uspešen, saj je nizal uspehe in uvrstitve na oder za zmagovalce in leto 2017 zaključil s tretjim mestom v skupnem seštevku.

2018: srebrni olimpijec

15. februarja 2018 je na individualni tekmi na 20 km na olimpijskih igrah v Pjongčangu zasedel drugo mesto in osvojil srebrno medaljo. To je bila za Slovenijo jubilejna dvajseta zimska olimpijska medalja, osma srebrna in prva na 23. ZOI v Južni Koreji.

Spomnimo, da je bil Jakov Fak pred začetkom olimpijade tarča nestrpnih komentarjev in v središču polemik, ali je primeren, da na odprtju olimpijade nosi slovensko zastavo. Zaradi tega se je odločil, da odstopi od kandidature za nošenje zastave. Njegova odločitev je bila pospremljena z razočaranjem, pa tudi razumevanjem.

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi