Nanine karikature: Ivan Sivec

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo Salme Hayek, priljubljene hollywoodske igralke mehiškega porekla, danes pa je na vrsti karikatura najbolj branega sodobnega slovenskega pisatelja in avtorja številnih besedil za glasbo Ivana Sivca, ki je napisal 155 knjig in več kot 2.500 besedil za glasbo.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Ivan Sivec

Pisatelj Ivan Sivec je bil rojen 23. maja leta 1949 v Mostah pri Komendi, zdaj živi in ustvarja v Mengšu. Napisal je 52 knjig za mladino in 103 za odrasle, poleg tega pa več kot 2500 besedil za glasbo, več sto pravljic in humoresk. Po njegovih delih so bile uprizorjene številne radijske igra in drame.

Režiser Tugo Štiglic je v sodelovanju TV Slovenija in Timaro produktions posnel po Sivčevem mladinskem romanu Pozabljeni zaklad leta 2001 celovečerni mladinski film z enakim naslovom, nastala pa je tudi televizijska nadaljevanka v treh delih. Film si je ogledalo več kot 25.000 gledalcev in je zato dobil najvišje slovensko priznanje za gledanost – zlato rolo. Film Pozabljeni zaklad je izšel pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija leta 2003 tudi na video kaseti.

(Vir: spletna stran Ivana Sivca)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi