Nanine karikature: Indira Gandhi

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo ameriške filmske, gledališke in televizijske igralke Anne Hathaway, danes pa je na vrsti karikatura nekdanje indijske političarke Indire Gandhi.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Indira Priyadarshini Gandhi (इन्दिरा प्रियदर्शिनी गान्धी)

Indira Priyadarshini Gandhi (1917-1984), indijska političarka se je v zgodovino zapisala kot indijska predsednica vlade med 19. januarjem 1966 in 24. marcem 1977 ter od 4. januarja 1980 do svoje smrti, 31. oktobra 1984, ko je bil nanjo izveden atentat. Indira Gandhi je bila hči indijskega predsednika vlade Jawaharlala Nehruja (ni v sorodu z Mahatmo Gandhijem). Po smrti jo je na mestu predsednika vlade nasledil njen sin Rajiv Gandhi, ki je bil prav tako umorjen.

(Vir: wikipedia.org)

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi