Nanine karikature: Harrison Ford

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo prepoznavnega igralca Alexandra Skarsgårda, danes pa je na vrsti ameriški igralec in filmski producent Harrison Ford.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Harrison Ford

Harrison Ford se je rodil 13. julija 1942 v Chicagu v Združenih državah Amerike. Prepoznaven je postal po svoji igralski vlogi Hana Sola v trilogiji Vojna zvezd. Igral je tudi glavno vlogo v filmu Indiana Jones. Njegova kariera je dolga že kar šest desetletij in obsega zelo veliko hollywoodskih uspešnic. Šest njegovih filmov se je uvrstilo na prvih šest mest najbolje predvajanih filmov vseh časov.

Harrison Ford je prejel lepo število nagrad. Med vsemi nagradami je leta 2000 prejel tudi nagrado AFI Award za svoje življenjske dozežke.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi