Nanine karikature: Goran Dragić

Čas je za novo portretno karikaturo v naši rubriki Nanine karikature, za kar vsak teden poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo slovenske košarkarske reprezentance, ki je blestela in se pozlatila na letošnjem evropskem prvenstvu, tokrat pa tudi ne bo šlo brez košarke, saj objavljamo karikaturo kapetana in motorja naše košarkarske reprezentance Gorana Dragića, ki je bil na evropskem prvenstvu izbran tudi za najbolj koristnega igralca.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Goran Dragić je profesionalni igralec košarke, ki s svojimi 194 cm višine igra na poziciji branilca, predvsem pa organizatorja napada. Krasi ga zlasti čvrsta igra v obrambi s številnimi krajami žoge in hitro izvedenimi prodori v protinapad, v zadnji sezoni še zanesljivo metanje trojk. Leta 2008 je zaigral v ZDA za klub Phoenix Suns, za katerega je redno nastopal v severnoameriški ligi NBA, kjer je krajši čas igral tudi za Houston Rocketse. Februarja 2015 je prestopil v klub Miami Heat. Junija 2015 je izšla njegova biografija z naslovom "Dajte Gogiju žogo!" avtorja Tadeja Goloba. Julija 2015 je podpisal 5-letno in 90 milijonov ameriških dolarjev vredno pogodbo z Miami Heat, kar je trenutno najvišji znesek v zgodovini slovenskega športa, ki ga ja katerikoli klub plačal slovenskemu športniku.

Leta 2006 se je Dragić udeležil krstnega nastopa slovenske reprezentance na turnirju za Svetovno prvenstvo v košarki. Na svetovnem prvenstvu v košarki 2006, ki je bilo na Japonskem, je ekipa osvojila 12. mesto. Komaj dvajsetletni Dragić pa je le malo igral, trener reprezentance Aleš Pipan ga je imel zraven zato, da bi si mladi košarkar nabral izkušenj ki jih bo lahko kasneje uporabil.

Igral je tudi na EP 2007 in EP 2009, kjer je Slovenija osvojila zgodovinsko 4. mesto. Vendar žal z grenkim priokusom, saj je bilo mnogo vrhunskih igralcev poškodovanih, med njimi tudi Goran sam, poleg pa še Smodiš in B. Udrih in tako ekipa sploh ni nastopila v polni postavi. Na Evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji, kjer je naša izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Božidarja Maljkovića, dosegla odlično 5. mesto, je bil Goran Dragič izbran med najboljšo peterko prvenstva (kot desno krilo). EP 2015, ki je bilo organizirano v več državah (Hrvaška, Nemčija, Francija), se ni udeležil iz osebnih razlogov (rojstvo otroka, zahteve Miami Heat po sklenitvi bogate pogodbe). Na EP 2017 je s člansko reprezentanco postal evropski prvak.

(Vir: Wikipedija)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič
Tagi