Nanine karikature: Goldie Hawn

Prišel je petek in z njim tudi nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar vsak teden poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili portretno karikaturo slovenske pevke Marjetke Vovk, ki skupaj s partnerjem tvorita slovenski pop duo Maraaya, tokrat pa je na vrsti ameriška igralka, režiserka, producentka in občasna pevka Goldie Hawn.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Goldie Jeanne Hawn se je rodila 21. novembra 1945 v Washingtonu. Ko je bila stara 19 let, je študij igralstva obesila na klin in se začela profesionalno ukvarjati s plesom, zato se je preselila v New York, kjer si je kruh nekaj časa služila kot go-go plesalka. Igralsko kariero je začela v humorističnem televizijskem šovu Good Morning, World, v katerem je igrala tipično blondinko, didžejevo prijateljico, pravo slavo pa si je priborila šele po letu 1968, ko je pet let igrala v televizijskem šovu Rowan & Martin's Laugh-In. Zaradi bikinija, ki ga je nosila v tej seriji, je dobila sloves 'it' dekleta, absolutno popolnega in zaželenega v očeh vsakega moškega.

Konec šestdesetih je za prelomnico v njeni karieri poskrbela vloga v romantični komediji Kaktusov cvet. Kot k samomoru nagnjena zaročenka glavnega junaka je leta 1970 osvojila oskarja v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi.

Goldie je mati igralcev Oliverja Hudsona , Kate Hudson in Wyatt Russella, in je od leta 1983 v razmerju z igralcem Kurtom Russellom. Leta 2003 je ustanovila Fundacijo Hawn, ki pomaga prikrajšanim otrokom.

(Vir: Wikipedija)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Tagi