Nanine karikature: Gianluigi Buffon

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo dolgoletne dopisnice iz Italije, voditeljice TV Dnevnika, Odmevov in zunanjepolitične oddaje Globus Mojce Širok, danes pa je na vrsti italijanski nogometaš in eden izmed najboljših vratarjev na svetu Gianluigi »Gigi« Buffon.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon se je rodil 28. januarja 1978 v Carrari v Italiji. Velja za enega najboljših vratarjev na svetu in trenutno igra za klub Juventus ter v italijanski državni reprezentanci.

Leta 1995 je pričel svojo profesionalno kariero v Parmi. Leta 2001 je klub Juventus za prestop v njihov klub za Buffona plačal rekordno odškodnino za vratarje v vrednosti 52 milijonov evrov. UEFA ga je leta 2003 razglasila za najboljšega vratarja ter leta 2008 še mednarodni inštitut za nogometno zgodovino in statistiko. Igra tudi za italijansko državno reprezentanco s katero se je udeležil treh svetovnih prvenstev.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi