Nanine karikature: Gérard Depardieu

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo legendarnega francoskega filmskega in gledališkega igralca Louisa de Funèsa, danes pa je na dnevnem redu še ena francoska igralska legenda, Gérard Depardieu.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Gérard Xavier Marcel Depardieu

Gérard Xavier Marcel Depardieu, francoski filmski igralec (1948), je igrati začel v 70. in zgodnjih 80. letih 20. stoletja. Postal je eden od vodilnih francoskih filmskih igralcev. V Truffautovem filmu Ženska iz sosednje sobe (La Femme d’à côté) je igral poleg Fanny Ardant in s to vlogo je opozoril nase. Za vlogo v filmu Le Dernier métro je prejel svojega prvega Cezarja za najboljšega igralca.

Štirinajstkrat so ga izbrali za Cezarja kot najboljšega igralca. Po prvi nagradi v letu 1981 je drugič prejel nagrado leta 1991 za vlogo v filmu Cyrano de Bergerac. Za to vlogo so ga leta 1990 predlagali za Oskarja. Poleg omenjenih nagrad je prejel še:

  • 1997: Lion d’or: Beneški filmski festival,
  • 1991: Nagrada zlate oble za najboljšega igralca za njegovo vlogo v filmu Zelena karta (Green Card),
  • 1990: Nagrada najboljšega igralca: Cannski filmski festival za njegovo vlogo v filmu Camille Claudel,
  • 1985: Nagrada najboljšega igralca: Beneški filmski festival za njegovo vlogo v filmu Policija (Police).

V 90. letih je uspel tudi v Severni Ameriki. Najpomembnejši vlogi v angleških filmih sta vlogi v filmu Zelena karta z Andie MacDowell in 1492: Osvojitev raja (1492: Conquest of Paradise).

Depardieu je najbolje plačani filmski igralec v Franciji in eden od najvplivnejših znotraj francoske filmske industrije. Poleg igralskih vlog v skoraj šestdesetih filmih je igral, režiral ali tudi produciral nekaj večjih filmov preko lastne družbe »DD Productions«.

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi