Nanine karikature: Franci Kek

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo angleškega pevca in člana nekdanje legendarne skupine The Beatles Paula McCartney-a, v mladih letihdanes pa je na vrsti karikatura slovenskega režiserja, producenta, igralca in politika Franci Keka.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Franci Kek

Franci Kek se je rodil 25. januarja 1964 v Novem mestu. Kek je zagotovo najbolj znan po oddaji skrita kamera, ki je bila na nacionalni televiziji ena najbolj gledanih oddaj v Sloveniji. Organiziral je tudi festival Rock Otočec, ki je že prvo leto postal glasbeni dogodek leta. Festival je bil usmerjen proti nestrpnosti, nasilju in uživanju prepovedanih drog.

Franci Kek je v letih od 1980 do 1994 igral za Košarkarski klub Krka in velikokrat nastopil v pionirski, kadetski in mladinski reprezentanci Slovenije. Kasneje se je podal v politične vode, tako je bila leta 2002 njegova Lista za Dolenjsko, druga najmočnejša stranka v novomeškem občinskem svetu.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi