Nanine karikature: Elton John

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili satirično karikaturo aktualnega notranjega ministra Aleša Hojsa v boju proti koronavirusu, danes pa je na vrsti pevec, kitarist in filmski igralec Elton John.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Elton John

Elton John se je rodil 25. marca 1947 v Angliji. Najbolj prepoznaven je kot pevec, kitarist, skladatelj in celo filmski igralec. Njegova glasbena kariera traja že štiri desetletja. V tem času je prodal več kot 250 milijonov izvodov svojih glasbenih albumov. Zaradi tega je postal tudi eden izmed najuspešnejših glasbenikov vseh časov.

Že vse od poznih osemdesetih Elton sodeluje v različnih kampanijah za boj proti AIDSU. Leta 2005 se je civilno poročil s svojim partnerjem Davidom Furnishom. Pogosto se je tudi boril z zasvojenostjo od alkohola in kokaina.

Še danes je Elton John aktiven na glasbenem področju, kjer piše in ustvarja pesmi tudi za druge izvajalce.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi