Nanine karikature: Elisabeth Moss

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnjič smo objavili karikaturo italijanskega nogometaša in najboljšega vratarja na svetu Gianluigija »Gigi« Buffona, danes pa je na vrsti ameriška igralka Elisabeth Moss.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Elisabeth Moss

Elisabeth Singleton Moss se je rodila 24. julija 1982 v Los Angelesu. Elisabeth je ena izmed bolj prepoznavnih ameriških igralk, ki smo jo lahko videli v filmih kot so Superžur (Get Him to the Greek), Nevidni človek (The Invisible Man) ter televizijskih serijah Oglaševalci (Mad Men) in Deklina zgodba (The Handmaid’s Tale).

Elisabeth Moss je bila večkrat nominirana za nagrado Emmy, katero je leta 2017 tudi prejela za glavno vlogo v televizijski seriji Deklina zgodba. Leta 2014 za igro v mini seriji Skrivnost jezera prejela nagrado Zlati globus.

Elisabeth svojo igralsko kariero nadaljuje še danes, zato jo bomo lahko še naprej spremljali in videli v filmih in televizijskih serijah.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi