Nanine karikature: Dušan Mramor

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar ob petkih poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Bruce Leea, najboljšega mojstra borilnih veščin na svetu, danes pa je na vrsti karikatura nekdanjega finančnega ministra Dušana Mramora, ki ga je revija The Banker iz skupine Financial Times imenovala za evropskega finančnega ministra leta 2016. Istega leta je prišla v javnost “afera” o dodatkih za stalno pripraljenost, ki jih je prejemal kot dekan ekonomske fakultete.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Dušan Mramor, nekdanji slovenski finančni minister, ekonomist, univerzitetni učitelj in politik, je redni profesor financ na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Na tej fakulteti je tudi doktoriral. Je svetovalec Svetovne banke ter drugih podjetij in bank.

Deluje kot podpredsednik upravnega odbora European Institue for Studies in Management (EIASM), Belgija, ter član mednarodnega odbora Maastricht University School of Business and Economics, Nizozemska, do avgusta 2014 pa je bil član Initial Accreditaion Committe (IAC) ameriške akreditacijske organizacije AACSB. Od leta 1995 je tudi »Accredited Senior Appraiser« pri Ameriškem združenju ocenjevalcev (American Society of Appraisers).

V 7. vladi Republike Slovenije pod vodstvom Antona Ropa (2002 – 2004) je vodil finančni resor. Za finančnega ministra pa ga je v 12. vladi Republike Slovenije predlagal tudi Miro Cerar. Revija The Banker iz skupine Financial Times ga je imenovala za evropskega finančnega ministra leta 2016.

14. januarja 2016 je prišlo v javnost, da je Mramor kot dekan ljubljanske ekonomske fakultete dobil dodatek za stalno pripravljenost v višini 45.000 EUR bruto, od katerih je po lastnih trditvah vrnil nekaj več kot 3.700 EUR v šestih obrokih, kolikor mu jih je bilo zakonsko potrebno vrniti. 13. julija 2016 je odstopil kot finančni minister.

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi