Nanine karikature: Donatella Versace

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo pokojnega grškega pevca Demisa Roussosa, ki je zaslovel v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja, danes pa je na vrsti italijanska modna oblikovalka Donatella Versace.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Donatella Francesca Versace (1955) je italijanska modna oblikovalka, ki je po smrti brata Giannia prevzela znamenito blagovno znamko Versace, modni imperij pa uspešno krmari še danes. Donatella zaradi svoje umetne zagorelosti iz ljudi pogosto izvablja posmeh, zaradi turbulentnega življenja, polnega izgub in odvisnosti, pa sočustvovanje in pomilovanje.

Izšel je koledar karikatur slovenskih stand up komikov, katerih avtorica je Nana Guberinič. Dobiček od prodaje koledarja, ki vam bo vsak dan prinesel nasmeh na obraz, bo šel v dobrodelne namene, saj so se odločili, da pomagajo Zvezi prijateljev Mladine, v sklopu katerega deluje Telefon otrok in mladostnikov TOM.

Več informacij in naročilo koledarja: http://www.standupsi.com/…/projekti…/dobrodelni-koledar-2019

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi