Nanine karikature: Denis Avdić

Po debelem četrtku je prišel malo tanjši predpustni petek, ko je večina že z mislimi na pustnih rajanjih, kjer je prostor samo za pustne norčije, mastna in zelo mokra usta. Za nekoga, katero karikaturo objavljamo danes, na vrsti je namreč nova portretna karikatura Nane Guberinič, pa je pustni čas bolj ali manj vse leto, saj je njegovo delo takšno, da dan za dnem iz svojih rokavov kot po tekočem traku stresa šale, s katerimi marsikomu popestri vsakdanjik. Govorimo o znanem slovenskemu radijskemu voditelju bosanskega rodu, imitatorju, gledališkemu igralcu in stand up komiku Denisu Avdiću.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic

Denis Avdić (31. 1. 1982), je do desetega leta živel v kraju Dobrovci pri Gračanici. ]Že v mladosti sta se njegova starša ločila, oče pa se je odselil v Slovenijo. Med vojno v Bosni in Hercegovini so Denisa poslali živet k očetu v Kamnik, kjer je ostal in se izšolal za policista. Po opravljeni šoli se je preselil v Postojno, kjer je bil tudi zaposlen (služboval je v Cerknici), danes pa živi v Ljubljani. Nekaj časa je delal kot policist, hkrati pa je delal tudi na različnih radijskih postajah. Kmalu je odpovedal službo pri Policiji in se polno zaposlil na Radiu 1. Spomladi 2013 je vodil oddajo DA Šov na Planet TV. Od marca 2014 pa je voditelj oddaje Znan obraz ima svoj glas na POP TV . V letih 2010, 2011 in 2012 je prejel Viktorja za radijsko osebnost leta. Znan je tudi kot imitator, pa gledališčni igralec in stand up komik.

(Vir: Wikipedia)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature Nane Guberinič na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič
Tagi