Nanine karikature: Demis Roussos

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo  njenega veličanstva kraljice Elizabete II. Britanske, danes pa je na vrsti pokojni grški pevec Demis Roussos, ki je zaslovel v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja s skladbami, kot so Goodbye My Love, Goodbye, My Friend the Wind in Forever and Ever.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Demis Roussos

Demis Roussos se je rodil leta 1946 v egiptovski Aleksandriji, kasneje se je družina zaradi sueške krize in nemirov, ki so zaradi nje nastali, preselila v Grčijo. Kljub temu pa je dobro desetletje, ki ga je preživel v Egiptu, vplivalo na njegovo glasbo; v njegovem slogu so slišne prvine arabske glasbe.

V Grčiji je Roussos sodeloval v več skupinah, prva od njih je bila The Idols, v kateri je spoznal Evangelosa Papatanasuja, kasneje znanega pod imenom Vangelis, in Lukasa Siderasa. Čez nekaj let se jima je pridružil v progresivni rock skupini Aphrodite’s Child, s katero ga je spoznalo širše občinstvo. Solo kariero je začel s pesmijo We Shall Dance iz leta 1971, vrhunec pa je dosegel sredi 70. let, ko je izdal več uspešnih albumov. Singel Forever And Ever je kraljeval na prvem mestu lestvic v več državah. Med njegovimi znanimi skladbami so še My ReasonVelvet Mornings in Lovely Lady of Arcadia.

Svoje pesmi je objavljal in pel v več jezikih, zaradi česar je bil priljubljen tako po Evropi kot v Latinski Ameriki. Prodal je okrog 60 milijonov plošč po vsem svetu. Umrl je 25. januarja 2015 v Atenah.

Izšel je koledar karikatur slovenskih stand up komikov, katerih avtorica je Nana Guberinič. Dobiček od prodaje koledarja, ki vam bo vsak dan prinesel nasmeh na obraz, bo šel v dobrodelne namene, saj so se odločili, da pomagajo Zvezi prijateljev Mladine, v sklopu katerega deluje Telefon otrok in mladostnikov TOM.

Več informacij in naročilo koledarja: http://www.standupsi.com/…/projekti…/dobrodelni-koledar-2019

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi