Nanine karikature: Colin Andrew Firth

Prišel je petek in z njim tudi nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili portretno karikaturo Domžalčana Bora Bratovža, mojstra borilnih veščin, tokrat pa objavljamo karikaturo angleškega filmskega, televizijskega in gledališkega igralca Colina Andrewa Firtha.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic

Colin Firth je pozornost javnosti pritegnil v devetdesetih z vlogo g. Darcyja v televizijski upodobitvi romana Jane Austen, Prevzetnost in pristranost, ki se je predvajala leta 1995. Leta 2011 je dobil oskarja v kategoriji za »najboljšega igralca« za svojo upodobitev kralja Jurija VI. v filmu Kraljev govor. Za svoj nastop v tem filmu je prejel tudi zlati globus, nagrado BAFTA ter nagrado Screen Actors Guild Award v tej kategoriji. V prejšnjem letu je bil nominiran za oskarja v kategoriji za »najboljšega igralca« za svoj nastop v filmu Samski moški, za katerega je bil nagrajen tudi z nagrado BAFTA.

Colin Firth je poleg zgoraj navedenega zaigral tudi v filmih, kot so Angleški pacient (1996), Zaljubljeni Shakespeare (1998), Dnevnik Bridget Jones (2001), Pravzaprav ljubezen (2003) in Mamma Mia! (2008). Leta 2011 je prejel svojo zvezdo na Hollywood Walk of Fame.

(Vir: Wikipedia)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič
Komentarji uporabnikov
Tagi