Nanine karikature: Christopher Lloyd

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo nekdanjega odličnega NBA košarkarja Kobe Bryant-a, danes pa je na vrsti ameriški igralec in komik Christopher Lloyd, najbolj znan po vlogi v komični filmski seriji “Nazaj v prihodnost”.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Christopher Lloyd

Christopher Allen Lloyd se je v gledališču začel pojavljati že pri štirinajstih letih. Potem ko se je pojavil v več kot dvesto odrskih produkcijah, se je pri svojih tridesetih začel pojavljati v filmih. Na velikem platnu je debitiral z glavno vlogo v komičnem dramskem filmu “Let čez kukavičje gnezdo.” Film ni doživel le velikega komercialnega uspeha, ampak je osvojil tudi pet oskarjev. Nato se je v naslednjih nekaj letih pojavil v več uspešnih filmih, med katerimi so bili “Družina Addams”, “Anastasia” in trilogija “Nazaj v prihodnost”. Lloyd je znan tudi po svojem delu na televiziji. Prvega emmyja je osvojil za vlogo v komični TV-seriji ‘Taxi’. Desetletje pozneje je osvojil še eno Emmy za vlogo v kanadski TV-seriji “Pot do Avonlea”. Je tudi navdušen kolesar in znan je po tem, da je s kolesom prekolesaril celo Italijo.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Tagi