Nanine karikature: Cher

Prišel je petek in z njim tudi nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili portretno karikaturo slovenske pevke Nine Pušlar, tokrat pa objavljamo karikaturo ameriške pop pevke, igralke, filmske režiserke in producentke Cher.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic

Cherylin Sarkisian LaPierre, bolje znana kot Cher, je od začetka glasbene kariere prodala več kot 100 milijonov albumov. Kot članica dueta »Sonny in Cher«,ki je bil zelo popularen v 60-tih je prodala 80 milijonov plošč. Duet se je razšel leta 1974.

Leta 1965, se je na sceni pojavila skupaj z Sonnyjem. Skupaj sta izvedla skladbo I Got You Babe,ki je po nekaj dnevi postala svetovni hit. Sonny in Cher sta se poročila leta 1964. Leta 1969 se jima je rodil otrok Chaz Bono.

Imela je veliko ljubimcev in kratkih zvez (Val Kilmer, Gene Simmons, Tom Cruise,). V 80-tih začenja s svojo filmsko kariero. Leta 1988 je za svoje dosežke v filmih prejela oskarja in Zlat globus. Leta 1998 je njen mož Sonny umrl na smučišču v Aspnu. Istega leta je Cher izdala skladbo z naslovom Believe, ki naj bi bila posvečena Sonnyju in njenim spominom na njega. Skladba je postala velika uspešnica nagrajena z Grammyjem.

V svoji karieri je sodelovala pri snemanju sedemnajstih filmov. Znana je tudi po svojem mladostniškem videzu, saj se je več kot 80-krat podvrgla plastičnim operacijam.

Njeni največji hiti so If i could turn back time, Shoop Shoop song in Believe.

(Vir: Wikipedija)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič
Tagi