Nanine karikature: Charles Bronson

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo slovenskega pevca zabavne glasbe Magnifica, danes pa je na vrsti legendarni ameriški igralec Charles Bronson.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Charles Bronson

Charles Bronson (rojen Charles Dennis Buchinsky) se je rodil 3. novembra 1921 v ameriški zvezni državi Pennsylvania. Proslavil se je z vlogami v filmih Sedem veličastnih, Veliki beg, Dvanajst žigosanih, Bilo je nekoč na divjem zahodu in drugih. Skupaj s televizijskimi je posnel skoraj sto filmov.

Charles Bronson je leta 1971 prejel nagrado zlati globus kot “najbolj priljubljeni igralec na svetu”. V spomin se je najbrž najbolj vtisnil z vlogo Paula Kerseyja v seriji filmov “Death Wish”, ki jih je v 70-ih in 80-ih letih posnel režiser Michael Winner. Zadnja leta je bolehal za Alzheimerjevo boleznijo, umrl je leta 2003 v starosti 81 let.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi