Nanine karikature: Boštjan Gorenc – Pižama

V začetku meseca januarja letos smo na našem portalu pričeli z novo rubriko Nanine karikature, v kateri vsak petek zjutraj objavimo novo portretno karikaturo domačih in tujih politikov, estradnikov …, ki nastajajo izpod rok karikaturistke Nane Guberinič iz Domžal. Do sedaj smo objavili karikature slovenskega igralca Jerneja Šugmana, ameriške igralke in oskarjevke Julian Moore, nekdanjega smučarskega šampiona Primoža Peterke, nove prve ameriške dame Melanie Trump in prve nemške dame Angele Merkel. Ker smo še vsi pod vtisom slovenskega kulturnega praznika, ki smo ga obeležili ta teden, je tokratna karikatura znanega raperja, igralca, komika in prevajalca Boštjana Gorenca – Pižame, več kot na mestu.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic

Boštjan Gorenc – Pižama
»Boštjan Gorenc – Pižama živi v majhni vasici na robu Kranjske in če gre verjeti uradnim zaznamkom, se je nekoč tudi rodil. Umrl še ni ali pa to zelo dobro skriva. Letnik 1977, že od malih nog zaljubljen v jezik, ki je tudi skupni imenovalec vsega, s čimer se ukvarja. Po gimnaziji, kjer je prvič stopil na odrske deske in začel repati, se je vpisal na študij angleščine«, je na šaljiv in simpatičen način o njem zapisano na njegovi uradni spletni strani http://pizama.net/.

V gledališču se je po srednješolskih predstavah najprej poskušal v kranjskem Gledališču čez cesto, leta 2004 pa je Bojanu Beštru pomagal pri ustanovitvi BB teatra. Istega leta se je pri predstavi in plošči Črni kuhna, ki združi ljudske pripovedi, etno glasbo in rap, spoznal s Petrom Kusom, s katerim sta soidelovala pri številnih gledaliških in glasbenih projektih.

V študijskih letih se je spoznal tudi z gledališko improvizacijo, ki ga še vedno drži v objemu. V Impro ligi je dolga leta tekmoval kot član veteranske ekipe Veselička, zdaj pa nastopa z improvizacijsko skupino Improleptika. Leta 2011 je postal zmagovalec prve (in zaenkrat edine) sezone Impro TV na nacionalni televiziji. Kmalu po prvih korakih v Impro ligi je postal reden moderator impro tekem, kjer se je zbližal s formo stand up komedije.

Prve prave standuperske korake je naredil leta 2004, ko ob vstopu Slovenije v EU v ljubljanskem KUD-u Franceta Prešerna priredijo priložnostno stand up ekshibicijo, čeprav je na istem odru že nekaj let pred tem in prav tako v okviru Impro lige skupaj z Juretom Zrncem in Janezom Usenikom sodeloval v proto-stand up večeru. Od leta 2007 do 2009 nastopa s Komikazami, ko iz njih nastane ohlapnejši kolektiv, pa samostojno nadaljuje z uspešno stand up kariero, tako na klubskih in gledaliških kot tudi korporativnih nastopih. Leta 2011 je z Lucijo Ćirović vodil Viktorje, med leti 2011 in 2013 pa je na Valu 202 vodil radijsko stand up oddajo Naval smeha. Nastopil je tudi v oddaji Planet Stand-up, trenutno pa po odrih orje s samostojno predstavo 50 odtenkov njive.

(Povzeto s spletne strani http://pizama.net/.)

Vse do sedaj objavljene portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič
Komentarji uporabnikov
Tagi