Nanine karikature: Boris Kobal

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnjič smo objavili karikaturo ameriške igralke Elisabeth Moss, danes pa je na vrsti slovenski humorist, igralec in zamejski režiser Boris Kobal.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Boris Kobal

Boris Kobal se je rodil 16. novembra 1955 v Trstu. Boris Kobal je eden izmed najbolj prepoznavnih slovenskih humoristov in igralcev. Na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo je študiral režijo. Leta 1984 je Kobal v Sloveniji dobil naziv svobodni umetnik. Leta 2006 je prejel tudi Dnevnikovo nagrado za režijo filma Primo Levi: Je to človek ter leta 1997 s filmom Na svoji zemlji zmagal na dnevih komedije v Celju.

Na RTV Slovenija smo ga leta 2012 lahko spremljali v oddaji Moja slovenija ter leta 2015 v oddaji Ne se hecat.
Kobal je bil do februarja 2019 tudi direktor Šentjakobskega gledališča v Ljubljani, vendar je bil odstavljen zaradi afere s plagiatom.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Tagi