Nanine karikature: Bor Bratovž, domžalski mojster borilnih veščin

Pa je ponovno petek in z njim tudi nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili portretno karikaturo Hollywoodske zvezde Julie Roberts, ki velja za eno najboljših ameriških igralk ter tudi za eno izmed najbolj plačanih igralk v Hollywoodu, danes pa objavljamo portretno karikaturo Domžalčana Bora Bratovža, mojstra borilnih veščin.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Domžalčan Bor Bratovž se je z borilnimi veščinami srečal pri šestih letih, ko je pričel trenirati karate, kasneje pa je presedlal v mešane borilne športe World Freefight Challenge (WFC), ki so sinonim za atraktivne spopade mojstrov borilnih veščin. "Fight" do konca. V WFC ringu se borci borijo po pravilih MMA (Mixed Martial Arts) in K-1. MMA pravila dovoljujejo borbo na parterju, dovoljeni pa niso udarci v genitalije, zatilje, udarjanje z glavo, grizenje, dreganje s prsti v oči. Borec lahko slavi s predajo nasprotnika (k temu najpogosteje pripeljejo poteze, kot so vzvodi, ključi …), s prekinitvijo sodnika ali sodniško odločitvijo po koncu borbe, ki po pravilih MMA traja tri runde po pet minut. V K-1 formatu je dovoljenja samo borba stoje (stand-up), prepovedi pa so precej podobne tistim iz MMA. S temi atraktivnimi tekmovanji so pričeli leta 2006. Bor Bratovž tekmuje v srednje težki kategoriji WFC, v ringu pa je dosegel osem zmag in šest porazov.

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič
Tagi