Nanine Karikature: Bob Marley

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo ameriškega igralca in raperja Willa Smitha, danes pa je na vrsti jamajški pevec roots rock reggaeja, kitarist in glasbenik Bob Marley.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Robert Nesta »Bob« Marley

Robert Nesta »Bob« Marley (kasneje krščen kot Berhan Selassie), jamajški pevec roots rock reggaeja, kitarist in glasbenik (1945-1981). Marley je bil ustanovni član in vodja glasbene skupine The Wailers, v kateri je kot pevka v spremljevalni skupini I Threes pela njegova žena (Alpharita) Rita Anderson Marley. Skupaj sta imela devet otrok, od katerih je verjetno najbolj znan najstarejši sin David »Ziggy« Marley, ki je tudi kakor oče pevec in glasbenik.

Reggae glasba je nastala sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja na Jamajki, z mešanjem afriške, zahodnoevropske, ameriške in predvsem jamajške glasbe. Njen nesporni kralj pa je bil in ostaja legendarni Bob Marley. Najbolj znane Marleyjeve skladbe: Get up stand up, I shot the sheriff, Could you be loved, Jammin, One love, Is this love, Buffalo soldier, Redemption song, Three Little birds, No woman no cry, Sun is shining.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi