Nanine karikature: Bill Cosby

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo domžalskega kickboxerja Marjana Bolharja, danes pa je na vrsti ameriški komik, igralec in producent Bill Cosby.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Bill Cosby 

Bill Cosby (1937) je kariero komika začel z nastopanjem v klubih, nato pa dobil vlogo v akcijski seriji I Spy iz 60. let. Najbolj znan je po seriji Bill Cosby Show, ki jo je sam produciral, in velja za eno najvplivnejših televizijskih serij osemdesetih let prejšnjega stoletja. Igral je tudi v več drugih serijah in filmih.

Komik se je že v preteklosti srečeval z obtožbami glede spolnega nadlegovanja. Neprimernega vedenja ga je v zadnjih petdesetih letih obtožilo kar 60 žensk, vendar pa omenjene obtožbe niso dobile epiloga na sodišču, razen ene letos, ko ga je porota spoznala za krivega spolnega napada na nekdanjo košarkarico. Obsojen je bil v vseh treh točkah obtožnice, grozi pa mu deset let zapora.

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

 

Tagi