Nanine karikature: Ben Kinglsey

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo temperamentnega selektorja slovenske rokometne reprezentance Veselina Vujovića, ki je znan tudi po tem, da je brez dlake na jeziku, danes pa objavljamo karikaturo britanskega filmskega in gledališkega igralca Bena Kingsleya.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Sir Ben Kingsley (1943), britanski filmski in gledališki igralec, je najbolj poznan po svojih vlogah v filmih, kot so Gandhi (1982), Bugsy (1991), Schindlerjev seznam (1993), Mojzes (1995), Sexy Beast (2000), House of Sand and Fog (2003) in Shutter Island (2010). Leta 1983 je prejel oskarja za najboljšo moško vlogo v filmu Gandhi.

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi