Nanine karikature: Barry White

Čas je za novo portretno karikaturo v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo nepogrešljivega in neutrudnega člana ekipe našega portala Mira Pivarja, tokrat pa objavljamo karikaturo ameriškega pevca in skladatelja Barrya Whitea, znanega po svojem značilnem bas baritonskem glasu in romantični podobi. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Barry White, rojen Barry Eugene Carter, 12. septembra 1944 – 4. julija 2003) je bil ameriški pevec in skladatelj. Trikratnemu nagrajencu Grammy Award- a, znanega po svojem značilnem bas baritonskem glasu in romantični podobi, je največji uspeh Whitea prinesel v sedemdesetih letih kot solističnemu pevcu z ljubezenskim neomejenim orkestrom, ki je ustvarjal številne zimzelene skladbe.

V času svoje kariere v glasbeni industriji je White dosegel 106 zlatih albumov po vsem svetu, od katerih jih je 41 doseglo platinasto naklado, svetovna rekordna prodaja pa je presegla 100 milijonov. White je eden najboljših svetovnih umetnikov vseh časov.

(Wir: Wikipedia)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi