Nanine karikature: Audrey Hepburn

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo dolgoletnega domžalskega novinarja, kulturnega delavca in publicista Matjaža Brojana, danes pa je na vrsti karikatura britanske filmske igralke Audrey Hepburn.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn se je rodila 4. maja 1929 v Belgiji in umrla 20. januarja 1993 v Švici. Bila je ena najbolj uspešnih filmskih igralk na svetu. Igrala je v filmih Zajtrk pri Tiffany, Ljubezen popoldne in še v veliko drugih.

Leta 2006 je bila Audrey po oceni bralcev britanskega časopisa New Woman, razglašena za najlepšo žensko vseh časov. Prejela je tudi več nagrad med njimi: Oskarje, Emmyje, Zlate globuse in druge.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi