Nanine karikature: Anže Kopitar

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo selektorja slovenske moške košarkarske reprezentance Rada Trifunovića, ki je v v košarkarskih krogih bolj znan kot Trifko, danes pa je na vrsti Anže Kopitar, prvi slovenski hokejski igralec, ki je zaigral v severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Anže Kopitar

Anže Kopitar je prvi slovenski hokejski igralec, ki je zaigral v severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL. Debitiral je 6. oktobra 2006 v dresu Los Angeles Kingsov v dvorani Honda Center proti klubu Anaheim Ducks, ko je dosegel dva gola. Na naboru ga je leta 2005 kot 11. izbor izbralo moštvo Los Angeles Kings. Pred njim je nekaj slovenskih igralcev igralo na prijateljskih in pripravljalnih tekmah lige NHL, kot drugi slovenski hokejist je v ligi NHL zaigral Jan Muršak leta 2010. V sezonah 2011/12 in 2013/14 je s Kingsi osvojil Stanleyjev pokal. Leta 2016 je postal kapetan moštva Kingsov.

Za slovensko reprezentanco je nastopil na petih svetovnih prvenstvih, od tega štirih v elitni diviziji. Sodeloval je pri prvem nastopu slovenske reprezentance na olimpijskem hokejskem turnirju 2014 v Sočiju. Sam je odigral vseh pet tekem ter dosegel dva gola in eno podajo.

Sodeloval je tudi na kvalifikacijah za nastop na ZOI 2018. Tam je ponovno bil med najboljšimi na ledu, med drugim je že na prvi tekmi proti Poljski zabil tri gole, in bil med zaslužnejšimi da se je Slovenija še drugič uvrstila na največje zimske igre.

(Vir: sl.wikipedia.org)

 

Komentarji uporabnikov
Tagi