Nanine karikature: Anthony Hopkins

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo ameriškega filmskega igralca in režiserja Paula Newmana, danes pa je na vrsti Anthony Hopkins, znameniti britanski igralec, ki je zaslovel z vlogo v kultni srhljivki Ko jagenjčki obmolknejo.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Sir Anthony Hopkins

Anthony Hopkins (1937) velja za enega izmed največjih še živečih igralcev. Najbolj je poznan po svojih vlogah v filmih, kot so The Elephant Man (1980), Ko jagenjčki obmolknejo (1991), Dracula (1992), Howards End (1992), The Remains of the Day (1993), Surviving Picasso (1996), Ko pride Joe Black (1998) in Hanibal (2001). Leta 1992 je za najboljšo moško vlogo v filmu Ko jagenjčki obmolknejo prejel oskarja.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi