Nanine karikature: Anne Hathaway

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo Lionela Messija, najboljšega nogometaša na svetu, danes pa je na vrsti ameriška filmska, gledališka in televizijska igralka Anne Hathaway.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Anne Jacqueline Hathaway

Anne Hathaway (1982) je po mnogih vlogah v gledališču  zaigrala v televizijski seriji Get Real. Odigrala je vlogo Mie Thermopolis v filmu Princeskin dnevnik (2001). Po treh letih je ta lik ponovno upodobila v filmu Princeskin dnevnik 2: Kraljevska zaroka (2004), vmes pa je igrala v mnogih družinskih filmih, na primer v filmu Uročena Ella (2004), kjer je imela glavno vlogo.

Anne Hathaway je zaigrala dramatični vlogi v filmih Havoc in Gora Brokeback (oba iz leta 2005). Igrala je tudi v filmu Hudičevka v Pradi (2006) in se pojavila v filmu Ljubljena Jane (2007) kot Jane Austen. Leta 2008 je odigrala najbolje kritično sprejeto vlogo v svoji karieri, vlogo v filmu Rachel se poroči, za katero je prejela nominacijo za oskarja za najboljšo igralko. Leta 2010 je zaigrala v dobro prodajanih filmih Valentinovo in Alica v čudežni deželi Tima Burtona.

(Vir: wikipedia.org)

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi