Nanine karikature: Amy Winehouse

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo ameriškega filmskega in televizijski igralca Johnnya Deppa, danes pa je na vrsti karikatura pokojne angleške pevke in tekstopiske Amy Winehouse, ki je bila znana predvsem po svojem globokem kontraaltu in po mešanici različnih zvrsti glasbe, kot so soul, jazz, rokc&roll ter R&B.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Amy Jade Winehouse

Prvi album glasbene izvajalke Amy Winehouse, rojene leta 1983 v Londonu, z naslovom Frank, je izšel 20. oktobra 2003. Album je naletel na številne pozitivne kritike in bil izdan v več kot dva milijonih izvodih. Mednarodno prepoznavnost je glasbenica dosegla predvsem v letu 2006, ko so pesmi dosegle viden odziv tudi v ZDA. Prepoznavnost je bila posledica sicer redkega glasbenega kontrasta več zvrsti, ki zvokovno spominjajo na obdobje petdesetih in šestdesetih let. V enakem letu je bila nominiranka in dobitnica več mednarodnih nagrad.

Leta 2006 je izšel njen drugi album Back to Black, ki je naletel na pozitivne ocene kritikov. Več albumskih pesmi je postalo mednarodna uspešnica. Tudi v letu 2007 in 2008 je prejela več glasbenih nagrad. Izrazito negativno pa je bila ocenjena njena turneja v letu 2007. Vzrok tega je bilo njeno konfliktno vedenje in konzumacija alkohola ter ostalih drog, zaradi česar je bila redno na naslovnicah tabloidov. Umrla je 23. julija 2011, zaradi zastrupitve z alkoholom.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi