Nanine karikature: Amanda Seyfried

Čas je za novo portretno karikaturo v naši rubriki Nanine karikature, za kar vsak teden poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo kapetana in motorja naše košarkarske reprezentance Gorana Dragića, ki je bil na evropskem prvenstvu izbran tudi za najbolj koristnega igralca, tokrat pa objavljamo karikaturo Amande Michelle Seyfried, ameriške gledališke, televizijske ter filmske igralke, tekstopiske in bivšega fotomodela.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Amande Michelle Seyfried
Kariero je začela kot otroški fotomodel v starosti enajst let, pri petnajstih pa je začela z igranjem; najprej je zaigrala neko neobjavljeno vlogo, kasneje pa je dobila stransko vlogo v televizijski seriji, s katero je doživela preboj v televizijski industriji.

Leta 2004 se je Amanda Seyfried pojavila v filmu Zlobna dekleta ob Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Tini Fey, Amy Poehler in Lacey Chabert. Zaigrala je Karen Smith, najbolj zmedeno izmed najpopularnejših deklet na šoli. Za tem je dobila tudi vloge v drugih filmih, kot so Devet življenj (2005) in Alfa Dog (2007). Leta 2006 je dobila glavno vlogo v popularni HBO-jevi televizijski seriji Big Love, leta 2008 pa se je kot Sophie Sheridan pojavila v filmu Mamma Mia!. Ostale pomembnejše vloge, ki jih je dobila v zadnjem času, so glavne vloge v filmih Telo lepe Jennifer in Chloe leta, Dear John naslednjega leta, Mamma Mia, Rdeča kapica …

(Vir: Wikipedija)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič
Komentarji uporabnikov
Tagi