Nanine karikature: Aljoša Žorga

Prišel je petek in z njim tudi nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili portretno karikaturo angleškega filmskega, televizijskega in gledališkega igralca Colina Andrewa Firtha, tokrat pa je na vrsti nekdanji košarkar in član hrama slovenskih športnih junakov, Aljoša Žorga.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic

Aljoša Žorga je bil dolgoletni košarkar ljubljanskega kluba KK Olimpija, med letoma 1967 in 1971 je bil tudi član jugoslovanske reprezentance, za katero je skupno odigral osemdeset tekem. Največji uspeh kariere je dosegel s srebrno medaljo na Poletnih olimpijskih igrah 1968, ob tem pa je z reprezentanco dosegel še zlato medaljo na Svetovnem prvenstvu 1970 in srebrno na Evropskem prvenstvu 1971. Leta 2012 je bil sprejet v Hram slovenskih športnih junakov.

(Vir: Wikipedia)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič
Komentarji uporabnikov
Tagi