Nanine karikature: Albert Einstein

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo stand up komika in radijca Željka Čakarevića – Željkić & Željudin, danes pa je na vrsti karikatura enega od velikanov naravoslovnih znanosti, nemškega fizika in matematika Alberta Einsteina.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Albert Einstein

Albert Einstein se je rodil 14. 3. 1879 v judovski družini v Ulmu v Nemčiji. Med številnimi dosežki je utemeljil enačbo E = mc2 in splošno teorijo relativnosti, ki razlaga gravitacijsko silo kot posledico ukrivljenosti prostora in časa. Einstein je človek, ki je pustil velik pečat v moderni fiziki in znanosti nasploh. S svojo dejavnostjo, nadarjenostjo in unikatno osebnostjo še danes buri duhove in je predmet razprave mnogih znanstvenikov in teoretikov. Einstein velja za sinonim za genija. Mnogo ljudi se ne zaveda, da je njegova razgledanost dosegla mnogo večje obzorje kot le področje matematike in fizike. Umrl je 18. 4. 1955 v Princentonu v ZDA.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi