Nanine karikature: Agatha Christie

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo legendarnega italijanskega tenorista Luciana Pavarottija, danes pa je na vrsti najslavnejša avtorica detektivk Agatha Christie.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Agatha Christie

Agatha Mary Clarissa Miller (1890 – 1976) je napisala preko 65 romanov, poleg tega pa je objavljala tudi kratke zgodbe, po nekaterih delih pa so bile posnete tudi filmske uprizoritve.

Avtorica se je ukvarjala predvsem s pisanjem žanrskih del – detektivk, v katerih je nastopalo več nosilnih likov. Najbolj znana sta bila Hercule Poirot ter Miss Marple. Poirota je v svoje dela uvedla že v prvem romanu, ki je izšel leta 1920.

Snov za svoja dela je črpala tudi iz svojega pestrega zasebnega življenja. Poročena je bila namreč dvakrat.

(Vir: zgodovina.si)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi