Na sporedu: Domžalska premiera slovenskega filma »Zapelji me«

V mesecu novembru bodo v Mestnem kinu Domžale na sporedu kar tri domžalske premiere filmov. Prva premiera se bo odvila v torek, 4. novembra 2014, ob 20.15 uri, ko bo na sporedu premiera novega slovenskega filma Zapelji me, ki je tudi slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja 2014.

V torek, 4. novembra 2014, bo v Mestnem kinu Domžale (v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale) premiera novega slovenskega filma Zapelji me. Seveda pa ne bo ostalo samo pri filmu. Po premieri bo sledil pogovor z režiserjem filma Markom Šantićem in ekipo, ki je sodelovala pri filmu. Z njimi se bo pogovarjal Matjaž Marinič, v pogovoru pa boste lahko sodelovali tudi gledalci.

Zapelji me / ljubezenska drama / režija: Marko Šantić / scenarij: Marko Šantić / igrajo: Janko Mandić, Nina Rakovec, Dario Varga, Primož Pirnat, Peter Musevski, Nataša Barbara Gračner, Gregor Zorc, Ljerka Belak, Maja Gal Štromar / 2013, Slovenija / distribucija: Karantanija Cinemas / 89’ / Filmu o ljubezni in sovraštvu, razpetima med grehe iz preteklosti. Slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja 2014.

Luka je devetnajstletni mladenič, ki se iz mladinskega doma, kjer je preživel zadnjih devet let odpravi na samostojno pot. Zapuščen od mame in sorodnikov želi odkriti, kje je pokopan njegov oče. Službo najde v tovarni za pripravo mesa, kjer spozna Ajdo. Pri iskanju odgovorov iz preteklosti izve za družinsko skrivnost, ki ga šokira. Luka spozna, da je njegovo trenutno edino zatočišče ljubezen do Ajde, ki pa pred njim skriva svoje prave občutke. Kmalu ugotovi, da ima tudi ona svojo družinsko skrivnost.

Nagrade: Vesna za najboljšo režijo na festivalu slovenskega filma v Portorožu 2013.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi