Na slavnostni akademiji podelili priznanja in nagrade Občine Domžale

V mesecu aprilu Občina Domžale praznuje svoj praznik. Natančneje je to 19. april. Dan na katerega smo ponosni in daje občini posebno istovetnost. Med številnimi prireditvami ob praznovanju občinskega praznika, ki so se že ali se še bodo zgodili v tem mesecu je tudi Slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj, ki je potekala v četrtek, 16. aprila 2015, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Letos je najvišje priznanje, Zlato plaketo za življenjsko delo na področju glasbe prejel Tomaž Habe.

V polni dvorani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, kjer je potekala Slavnostna akademija ob občinskem prazniku, so bili posebne pozornosti deležni letošnji nagrajenci in dobitniki priznanj Občine Domžale. Kot gostje so se županu Toniju Dragarju ter podžupanjama mag. Renati Kosec in mag. Jani Miklavčič, pridružili še častni občani dr. Miroslav Stiplovšek, dr. Velimir Vulikić in Peter Primožič, poslanec v Državnem zboru Kamal Izidor Shaker, občinske svetnice in svetniki ter ostali gostje.

Že pred prireditvijo je goste pred vhodom v domžalski kulturni hram pozdravila Godba Domžale, program pa je bil obarvan v znamenju viteza Adama Ravbarja. Na slavnostni akademiji so podelili tudi priznanja in nagrade Občine Domžale, ki jih podeljujejo vsako leto za posebne dosežke in življenjsko delo posameznikov.

  • Zlata plaketa: Tomaž Habe, za življenjsko delo na področju glasbe
  • Srebrna plaketa: Igor Kuzmič, za prizadevno delo pri varovanju naravne, zgodovinske in kulturne dediščine ter pospeševanje turizma.
  • Bronasta plaketa: Zdenka Katkič, za prizadevno delo na področju Šole zdravja.
  • Bronasta plaketa: Društvo podeželskih žena, za 40-letno uspešno delo pri organizaciji podeželskih deklet in žena.
  • Bronasta plaketa: Alešu Erjavšku, za prizadevno delo pri urejanju Hale Komunalnega centra Domžale in na področju športne rekreacije.
  • Nagrada Občine Domžale: Boštjan Urbanija, za njegov prispevek k razvoju športa, posebej v Smučarskem klubu Ihan.
  • Nagrada Občine Domžale: Društvo za modelarstvo in aeronavtiko Modra ptica, ob 40 letnici za uspešno delo in vključevanje vseh generacij v tehnično kulturo.
  • Nagrada Občine Domžale: Aljaž Jakob Kaplja, za tekmovalne uspehe pri tenisu.
  • Nagrada Občine Domžale: Drago Mrdjenovič, za dolgoletno požrtvovalno delo v društvih.
  • Nagrada Občine Domžale: Janez Spreitzer, za dolgoletno sodelovanje v glasbenih skupinah.

Več o letošnjih nagrajencih si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi