Mladinski pevski zbor Utrip srca v Ihanu pripravil čudovit božični koncert

Dobra tri leta nazaj se je porodila ideja, da bi mladi iz ihanske župnije poleg vsakoletnega oratorija za otroke združili svoje glasove in tako izrazili svojo pesem do petja, saj je pesem tisto, kar nas druži in povezuje. Trinajst fantov in šestnajst deklet z zborovodkinjo Neža Kolar, ki so si nadeli lepo ime Utrip srca je v tem po božičnem času farankam in faranom pripravilo presenečenje, saj so po koncu sobotne svete maše, ki jo je v cerkvi sv. Jurija v Ihanu daroval dr. Andrej Marko Poznič, zapeli nabor božičnih pesmi.

Božični koncert, ki so ga pevke in pevci Mladinskega pevskega zbora Utrip srca v cerkvi sv. Jurija v Ihanu pripravili v soboto, 4. januarja 2020, je navdušil polno cerkev faranov, kar so pokazali s dolgimi aplavzi po vsaki odpeti pesmi. Z naborom božičnih pesmi in veznega teksta, praznik rojstva Jezusa Kristusa je eden tistih, ki nas s svojo vsebino najlažje pritegne in nam je najbolj domač, pa so poskrbeli, da je ta domačnost prevzela vse navzoče.

Pri pesmi »Pridi, čakam te«, se je mladinskemu pevskemu zboru pridružil tudi otroški zborček župnije Ihan, na orglah pa jih je spremljal Luka Štiftar. Z glasbeno spremljavo so pevkam in pevcem pomagali še Erik Šnajder na kitari, Enej Nik Juran na bobnih, Andrej Omejc na saksofonu ter sestra Diana na klaviaturah. Solistke pri nekaterih pesmih so bile Julija Skobe, Lidija Sušnik ter Maja Klemenčič Turk.

Božični koncert Mladinskega pevskega zbora Utrip srca.

Pevke in pevci Mladinskega pevskega zbora Utrip srca, kateri so se začeli dobivati pred tremi leti z željo, da bi se ustanovil mladinski zbor, ki bi se družil in vsaj enkrat mesečno zapel pri sveti maši, so prerasli sami sebe, saj je dolgi aplavz ob koncu koncerta dal potrditev, da so koncert odpeli z odliko. Ob koncu so se z šopki rož zahvalili vsem, ki so pripomogli, da je koncert odlično uspel, domačemu župniku dr. Andreju Marku Pozniču, zborovodkinji Neži Kolar, instrumentalistom ter seveda vsem pevkam in pevcem, ki so navdušili zbrano občestvo.

Zborovodkinja Neža Kolar je gonilna sila Mladinskega pevskega zbora Utrip srca.

Po koncu koncerta nam je zborovodkinja Neža Kolar dejala, da je zbor ves čas delovanja gnalo nekaj naprej, nekaj, kar je zboru, sestavljenemu iz večine nešolanih glasbenikov, dalo možnost, da pikice v notnem črtovju in skakanje po čudnih znakih po delih not, spremenijo v melodijo. Kljub občasni mladostni navihanosti, prepletanju mnenj in vsakodnevnih tegob, so začeli rasti kot skupnost. Skupnost, ki poje s srcem. Za Boga in občestvo.

Čestitke zboru za ta odličen po božični koncert. Upamo, da boste še dolgo skupaj. Predvsem pa pojte za in z dušo, druženje pa naj postane vaš vsakdan.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi