Mestni kino Domžale po ogledu kulinaričnega filma obiskal chef Janez Bratovž

Obiskovalce Mestnega kina Domžale včeraj zvečer ni pričakal samo kulinarični film z naslovom Šef. Po predvajanju tega filma jih je obiskal eden najboljših slovenskih »chefov« Janez Bratovž, s katerim je po predvajanju filma potekal zelo zanimiv pogovor.

Film z naslovom Šef, ki so ga včeraj zvečer predvajali v Mestnem kinu Domžale govori o strastnem kuharju Carlu, ki si želi ustvarjati lastne dobrote, vendar starokopitni lastnik restavracije vedno zatre vse njegove ideje. Po novi slabi oceni kuharskega kritika Carl pusti službo in se na prigovarjanje prijatelja poda na povsem novo avanturo. Z bivšo ženo, prijateljem in svojim sinom v Miamiju ustanovi mobilno kuhinjo. Na cesti se kuhar Carl vrne k svojim koreninam in poizkuša ponovno obudi svojo strast do kuhinje ter veselje do življenja in ljubezni.

Po predvajanju filma je sledil še filmski pogovor, ki ga je vodila direktorica Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, Cveta Zalokar. Gost večera pa je bil eden najboljših slovenskih »chefov« Janez Bratovž, ki je v pogovoru povedal marsikaj o vrhunski kulinariki, ljubezni do hrane in gurmanstvu. Seveda pa ni ostalo samo pri besedah. »Chef« Janez Bratovž je poskrbel, da so obiskovalci po ogledu filma in pogovora z njim, lahko resnično poskusili dobrote izpod njegovih rok. Tako kulinarično filmski večer ni ostal samo pri oblizovanju prstov in kruljenju želodčkov …

Kaj vse je povedal eden najboljših slovenskih »chefov«, si lahko pogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi