Mašine novoletne odločitve

Ob koncu leta si vedno zapišem želje in odločitve za naslednje leto. To vzamem kot neke vrste manifestiranje … ni nujno, da se bom vsega iz spiska držala, morda se bo kaj preneslo v prihodnje in še prihodnje leto (recimo sama napisati knjigo:) … nekatere stvari se mi potem morda sploh ne bodo zdele več pomembne (recimo se naučiti hoditi v visokih petah), nekatere pa na spisku ostanejo za vse večne čase in jih tudi z veseljem izpolnjujem (pa čeprav bolj ali manj uspešno) – recimo prebrati vsaj 1 knjigo na mesec. No, če ne štejem tudi otroških.

Tu kdo streže?

Knjiga napisana skozi oči natakarja, ki vsak dan streže takšnim in drugačnim strankam in odkar sem jo prebrala sem v vsakem lokalu ali gostilni še bolj prijazna do osebe, ki mi prinese vročo čokolado. Humorni zapisi občasno pač zadenejo v srce, to da brez natakarjev ne gre, pa tako in tako že vemo.
Knjiga je izšla pri založbi Primus.

Ženska proste reje

Navihan naslov in družbeno angažirano pisanje bosta v prvi vrsti najbrž najbolj nagovorila ženske – tiste malo bolj izkušenejše, saj se bodo najbrž v njem lahko najbolj našle in poistovetile z glavno protagonistko Mirno. Kar pa seveda ne pomeni, da je branje moškim prepovedano! Knjiga je mešanica romana in obenem življenjskega priročnika, ki kaže, da se moramo in zmoremo – tudi v na videz še tako brezizhodni situaciji – vsakič znova odločiti, kaj bomo iz tega napravili. Čista bralna poslastica za spreminjajoče se življenje.
Knjiga je izšla pri samozaložbi, možno pa jo je kupiti preko spletne strani primus.si.

Slonom vstop prepovedan

Prikupna slikanica s pravljičnimi ilustracijami je nadvse primerna za pogovor z otrokom o temah pravega prijateljstva, sprejemanja drugačnosti in medsebojnemu spoštovanju. Deček in njegov domači ljubljenček – slon, namreč, ko se znajdeta pred zaprtimi vrati kluba hišnih ljubljenčkov – ustanovita svoj klub, v katerem so dobrodošli vsi. Primerno tudi za šole in vrtce.
Knjiga je izšla pri založbi Grafenauer.

Barve življenja

Še ena otroška, katere tema pa se dotika minljivosti– sestavnega dela cikla življenja. Morda je v primerjavi s prejšnjo, knjiga namenjena malce starejšim otrokom, ki bolje razumejo stvari, kot so recimo letni časi v naravi. Redno na bralnem seznamu moje sedemletnice.
Knjiga je izšla pri založbi Hiša knjig.

Po duhovni poti v praktičnih čevljih

Zanimivo branje izpod peresa Shane Flogie, ki se z duhovnim svetovanjem profesionalno ukvarja že 20 let. Ne glede na to, ali ste že na poti duhovne rasti, ali se morda z njo šele nedolžno spogledujete, vam knjiga pomaga narediti pr(a)ve korake v tej smeri. Odlična (a ne edina) popotnica k bolj izpopolnjujočemu življenju.
Knjiga je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

Lepe praznike in se beremo spet prihodnje leto.

Maša

 

Tagi