Knjiga je zame najlepše darilo

Rada imam knjige, ki mi dajo misliti ali mi odprejo nov pogled na stvari. Rada jih berem in še raje jih podarjam – tokrat tudi vam, bralcem moje kolumne. Označene so z zvezdico. Katero bi najraje imeli? 

Igrajmo se skupaj

Knjiga s katero moji malčici nikoli ni dolgčas, saj je v njej cel kup igrivih, poučnih in zabavnih nalog za reševanje, ki med drugim razvijajo njeno pozornost in sposobnost iskanja podrobnosti. Sploh zdaj, ko sva večinoma doma, jo nadvse radi rešujeva. Všeč mi je tudi, ker je delo slovenskih avtoric in ne prevod!

Mislite kot menih

Jay Shetty je dejansko nekdanji menih, zdaj pa eden največjih svetovnih vplivnežev na družbenih omrežjih, ki sem ga do sedaj poznala predvsem preko njegovih video vsebin, v katerih deli brezčasne modrosti. Knjige še nisem prebrala, a glede na to, da zna Jay ponuditi modrost v preprosti in predvsem uporabni obliki, ne dvomim da je odlična.

Moč namere

Zadnje čase me vleče v bolj duhovne vode … kaj pa vem, morda tudi zaradi vsega dogajanja okrog korona virusa. To je prva knjiga, ki namero opisuje kot energijsko polje, do katerega lahko dostopate z namenom, da začnete skupaj z njo soustvarjati svoje življenje. Njen avtor Wayne Dyer je svoje življenje posvetil raziskovanju namere kot sile v vesolju, ki omogoča, da se nekaj uresniči. Sliši se sicer, kot znanstvena fantastika, a ko enkrat začneš brati, je vse pravzaprav zelo logično. Samo še nameniti se je treba iti v akcijo, to je tisti težji del.

Druga žena

Knjigo sem z veseljem prebrala v enem dnevu. Ne samo, ker avtorico Alenko Kesar bežno poznam in mi je bilo nekaj stvari že znanih, ampak ker je na lahkoten način res napisana s srcem in dušo. Zraven se jočeš, sočustvuješ in smejiš. Ter se predvsem vprašaš, kako v bi v podobni situaciji reagiral ti. Zdaj si želim, da bi napisala še kaj bolj poslovno usmerjenega.

Keto post*

O tem, da bi se lotila daljšega posta, že nekaj časa resno premišljujem … ampak me vedno odvrne ena in edina stvar, obvezno klistiranje. Očitno pač zadeva še ni dovolj dozorela in zanjo že še pride čas. Sem pa zato prebrala zanimivo knjigo Keto post in se bom za začetek držala nekaterih nasvetov, ki jih podaja njen avtor, svetovno znani Dr. Joseph Mercola, avtoriteta na področju alternativnega zdravljenja. Med drugim svetuje, da je najprej pametno prenehati jesti tri ure pred spanjem, nato pa skrajšati čas uživanja hrane s časovno omejenim prehranjevanjem, tako da ješ zgolj v časovnem obdobju od 6 do 8 ur na dan.

Organski spomin*

Tole povzemam, kar iz uradnega opisa knjige, saj boljšega opisa ne znam zapisati: »Sledi organskega spomina se izrazijo v igri s slikanjem. To je v svojem življenjskem delu odkril Arno Stern. V dolgem procesu opazovanja, razmišljanja, in povezovanja, je prišel do osupljivih ugotovitev, da človek pod določenimi pogoji vzpostavi stik s svojimi globinami, do katerih razum nima dostopa. V takšnih pogojih ima človek zmožnost, da se prerodi, razcveti, da postane to, kar resnično je.« Knjigo je napisala slovenska avtorica Jolanda Kraner, ustanoviteljica zavoda Družinski center Kairos, kjer se kot terapevtka posveča posameznikom, parom in družinam. Ko bo vsega tega konec, se moram s hčerko nujno udeležiti njene Slikarnice.

Brezmejni um*

Fizik Russell Targ je leta 1972 pod okriljem Raziskovalnega instituta univerze Stanford soustanovil program za raziskovanje razvoja jasnovidnih sposobnosti. V desetih letih raziskav je spoznal, da večina ljudi lahko opiše dogodke in kraje, ki so izven dosega običajnih čutov, za kar je skoval izraz telepercepcija. V knjigi raziskuje njene znanstvene in duhovne posledice ter bralcem ponuja podrobne vaje za razvijanje lastnih sposobnosti.

Donosno zgodbarjenje

Končno knjiga, ki opisuje kako obvladati poslovno zgodbarjenje, kar ni več samo svetovni trend, ampak je postalo že realnost. Obvezno branje za vse, ki so vsaj z eno roko vpeti v prodajo, marketing, PR ali upravljajo družbena omrežja.

Magija: most med znanostjo in religijo

Naročena je že, zdaj mora samo še priti v moje roke in tega se že strašansko veselim. Nekako se mi zdi, da bo to najboljša knjiga Marjana Ogorevca, ki ga večina najbrž najbolje pozna kot bioterapevta in ezoterika.

Virus

Ne vem, če sem že kdaj tako nestrpno čakala knjigo, ki sploh še ni izšla. Ker se je njen avtor letos hudo poškodoval v gorah in je bil izid sploh vprašljiv, pa sem še toliko bolj navdušena, da Tadej Golob lepo okreva, saj to pomeni, da bom najverjetneje dočakala tudi peto nadaljevanje kriminalke s Tarasom Birso v glavni vlogi.

Vesele praznike in veliko zdravja v novem letu,

Maša

Našim zvestim bralcem bo naša kolumnistka Maša podarila nekaj knjig, ki so označene z zvezdico. Napišite v komentar, katero knjigo bi vi najraje imeli ali pa nam pišite na naslov info@domzalec.si.

 

Tagi